Gnesta - Kullagatan 4 | 073-568 93 41


Gnesta veterinärpraktik


Jag (Emma Ekman) har drivit Gnesta veterinärpraktik tillsammans med min sambo sedan 2013. Det började i liten skala i ett rum på Gnesta djurcenter och har med åren växt till att bli det vi nu har: en välutrustad smådjursklinik med operationsavdelning, avancerad tandvård, röntgen, ultraljud, eget labb. Vi är nu sex veterinärer, en legitimerad djursjukskötare, tre djurvårdare, en allt-i-allo och en lokalvårdare som jobbar för att erbjuda veterinärvård av hög kvalitet. Vi vidareutbildar oss fortlöpande och kliniken är ständigt dynamisk!

Våra Medarbetare


Leg vet Emma Ekman

Jag tog veterinärexamen från Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) i januari 2009. Innan dess gick jag en tvåårig djursjukvårdarutbildning i USA. Sedan dess har jag arbetat med smådjur på Universitetsdjursjukhuset SLU i Uppsala, Morgongåva veterinärklinik samt Uppsala veterinärmottagning. Jag har även arbetat en kortare tid på UDS ambulatoriska klinik och distriktsveterinärerna i Hudiksvall. Mina specialintressen är kattens sjukdomar, medicinska utredningar och bilddiagnostik (röntgen och ultraljud) samt obstetrik.

Leg vet Frida Matsson

Frida Matsson har jobbat hos oss på Gnesta Veterinärpraktik sedan början av 2016. Frida tog veterinärexamen 2008 i Köpenhamn och har sedan dess jobbat hos Distriktsveterinärerna i Hedemora, Borlänge och Örnsköldsvik. Hennes intresseområden är framför allt tandvård, kirurgi, och sårskador, men hon har en bred erfarenhet av det mesta inom smådjurssjukvård. Hon har egna katter och hästar och spenderar det mesta av fritiden på hästryggen.

Leg vet Ylva Lagervall

Ylva tog examen från SLU 2017. Hennes specialintressen är hältor, neurologi och ortopedi. Ylva gör en hel del hembesök, även på häst. Ylva tar gärna emot kaniner och andra exotiska djur också. Hemma sysslar Ylva med hästar eller gosar med sina katter!

Leg vet Karin Rejnö

Karin tog examen från SLU januari 2017. Hennes specialintressen är hud och ögon. På fritiden är hon aktiv med sina hundar som hon tävlar med. Karin möter ni bl a på filialen i Nykvarn på fredagar! Övriga dagar finns hon på plats i Gnesta.

Leg vet Frida Crafoord

Frida tog examen 2014 och har mestadels jobbat på distriktsveteirnärerna och fått en bred bas! Henne möter ni bl a på filialen i Strängnäs måndagar. Dansksvenska gårdshundar förgyller hennes hem!

Leg vet Patrik Gewertz

Patrik jobbar hos oss som konsulterande kirurg och tandveterinär för att fylla det behovet. Han har lång erfarenhet från Södra djursjukhuset och Nyköpings smådjursklinik.

Leg djursjukskötare Jenny Karlsson

Jenny är vår legitimerade djursjukskötare. Hon finns oftast på operationsavdelningen där hon söver djuren, assisterar kirurgen och tar hand om djuren när de vaknar upp från operationer. De dagar hon inte är på operation finns hon tillgänglig för tandsten, vaccinationer, höftledsröntgen mm. Hon har långvarig erfarenhet från Animalens smådjursklinik. En brun labrador brukar hon leka med på fritiden!

Djurvårdare Felippa Flemström

Felippa har funnits allra längst hos oss! Hon finns ofta i receptionen, telefonen eller assisterar med blodprover och dylikt inne på rummen. Felippa har haft hästar, hundar och katter.

Djurvårdare Ellinor Eriksson

Ellinor finns i receptionen, telefonen eller så assisterar hon med blodprover, röntgen mm. Ellinor kommer vilken dag som helst mjukna och ta hem en katt till sig!

Djurvårdare Elise Söderberg

Elise jobbar som recpetionist och djurvårdare, hon har även alltid har tid över för att skruva upp en hylla! Hon tar också blodprover och röntgar mm. Hon bor med katt och hund.